Valg af minikøleskab

IndelB minikøleskabe kan opdeles i 3 typer alt efter hvilken teknologi, der benyttes til køling. IndelB mini køleskab findes med absorption, termoelektrisk & kompressor. 

 

FIND DIT MINI KØLESKAB HER

IndelB Drink Absorption minikøleskab

IndelB Drink & Iceberg minikøleskab modellerne er baseret på absorptionskøleteknologien, hvor der produceres kulde ud fra varme. Se uddybende kommentarer HER. Denne minikøleskab køleform er særdeles velegnet til kontoret, udstillingen, børneværelset. m.m. Køleevnen er begrænses, hvilket vil sige, at der normalt kun kan nedkøles til ca. 25 grader under den omgivende temperatur. 

Termoelektrisk minikøleskab

Termoelektrisk minikøleskab er baseret på peltier systemet. Dette system består af moduler af små milimetertykke plader bestående af 2 keramiske sider med et lag imellem. Når der sættes strøm til (12V eller 230V), vil varme blive ledet fra den ene plade over til den anden, og et peltier element fungerer derfor som en varmepumpe. Det er vigtigt at varmen fjernes fra elementets varme side med en god luftkøler / blæser, hvilket betyder at der forekommer blæser støj fra denne type. Der er ingen bevægelige dele, ingen vibrationer, fylder lidt og holder længe. Ulempen ved Peltier-systemet er at det kræver meget strøm, og kan have den modsatte effekt(opvarmer) hvis varmen ikke fjernes fra den varme side. Typisk kan en køleboks af denne type køle ned til ca. 30 grader under den omgivende temperatur. 

IndelB Kxx ecosmart kompressor minikøleskab

KXX ecosmart kompressor minikøleskabe er baseret på samme teknologi som vi kender fra køleskabe og frysere som anvendes i de fleste husholdninger i hjemmet. De har langt den bedste køleevne, samt laveste strømforbrug, hvilket betyder de kan opnå helt op til energiklasse A+++. De er termostatstyret, og kan holde en konstant temperatur uafhængigt af den omgivende temperatur.

Inden du træffer det endelige valg, vedr. minikøleskab type, er der et par ting, man bør være opmærksomme på:

Hvor meget kapacitet har du brug for ?

Kapaciteten vælges ud fra, hvad du på tænker at opbevare, samt hvor meget som ønskes opbevaret. Drink samt KXX ecosmart modellerne har hylder med små huller i, hvilket vil sige små ting som medicin m.m. kan opbevares. Iceberg modellerne har trådhylder , som ikke er velegnet til opbevaring af små genstande.

Hvor kold skal dine ting være ?

Ønsker du at opbevare kolde fødevarer ved en normal omgivende luft temperatur? Så er en absorption minikøleskab tilstrækkelig. Ønsker du at køle og/eller holde mad og drikkevarer kolde ved en høj omgivende luft temperatur? Så er en kompressor minikøleskab det rigtige valg.

Hvor på tænker du at anvende minikøleskabet ?

Skal køleskabet anvendes et sted hvor støj et problem, er drink eller iceberg absorption minikøleskabe det rigtige valg. Skal minikøleskabet indbygges eller ofte åbnes / fyldes med nye vare, som dermed kræve høj kulde ydelse, er kompressor minikøleskab det rigtige valg. Skal minikøleskabet anvendes til madvarer, bør der overvejes, hvor minikølskabet skal anvendes. Både biler (uden aircondition) og fortelte, kan på en varm sommerdag sagtens opnå en indvendig temperatur på over 40 grader. Med et absorption minikøleskab, er det muligt at køle 25 grader under den omgivende temperatur. Dermed kan der kun opnås nedkøling til ca. 15 grader. Det er ikke godt nok til madvare, men ok hvis der kun opbevares drikke vare.