Køleskab til båd

Med et IndelB Cruise køleskab kan man skifte fra det fabriksmonteret køleskab som er indbygget i båden, til en Cruise kompressor køleskab. Cruise køleskabe modellerne har de samme udvendige mål, som svare til målene på de indbyggede fabriksmonterede køleskabe. Køleskabe i båden arbejder under barske betingelser; de skal kunne klare voldsom bevægelse, være støjsvage og fuldt pålidelige - og vigtigst af alt - bruge et absolut minimum af strøm. Cruise køleskabe anvender kompressor kølesystemer af høj kvalitet, som er designet, og dermed yderst velegnede til motorbåde, sejlbåde eller yachten, takket være den høje kvalitet samt lave energi forbrug.
Med et Cruise køleskabe finder du den passende model og størrelse til enhver situation. Med et interiør, som ikke står tilbage for køleskabet der hjemme, kombineret med teknisk nytænkning samt elegant og praktisk design.

 

SE UDVALGET AF KØLESKABE TIL BÅD

Valg af køleskab til båden

Køling er normalt et at de mest energikrævende kilder på en båd. Energi, og dermed strøm er ofte en mangel, specielt i sejlbåde. Det er vigtigt at kende den energimængde man har til rådighed, og dermed indrette sit kølebehov herefter. Kølebehovet specificeres ved hvor lang tid man opholder sig på båden, samt hvilke ferie type man anvender. Cruise køleskabe findes fra 40 liter op til 195 liter, og gør det dermed muligt præcis at finde det køleskab som dækker ens kølebehov, samt netop passer ind på den pågældende båd, sejlbåd eller yacht. Nogle Cruise modeler forefindes med mulighed for at placere kompressoren eksternt, hvilket reducere indbygnings målene. Alle køleskabs modeller er lige så komfortabel udstyret som et almindeligt køleskab. Samtidigt arbejde meget støjsvagt og bruger absolut minimum af strøm. Cruise køleskabe til båd er af høj kvalitet, samt design, og dermed yderst velegnet til sejl og motorbåde.

 

Tilslutning af køleskab i båden

Den mest anvendelige drift form er 12V eller 24V batteri eller 230V net spænding. Elektronikdelen finder selv udaf om der anvendes 12V eller 24V batteri. Denne omskiftning sker ved ved 17 volt og tilpasser sig derefter automatisk den rette spænding. For at forhindre total afladning af batterierne, vil den indbyggede "batterisikring" afbryde 24 volt anlæg ved ca. 21 volt og den muliggør først opstart, når spændingen er steget til ca. 23,5 volt. Ved 12 volts anlæg afbrydes kompressoren ved ca.10 volt og opstart er først mulig ved ca. 11 volt. I start fasen, forbruger kompressoren 125W @ 100ms, hvilket svare til 10A ved 12V drift, og 5A ved 24V drift. Efterfølgende falder effekt forbruget lyn hurtigt ned til om kring 50W, afhængigt af de vare som er placeret inde i kølekabet, hvilke svare til 4A @ 12V drift, samt 2A ved 24V drift. Dette medføre at køleskabet kan arbjede meget lang tid på et opladet batteri, selv om der ikke lades på batteriet. Kablerne fra batteriet til cruise køleskabet skal være af passende dimension, der svarende følgende tabel.

Cruise køleskabe kan udvides til 230V net drift. Når der anvendes batteri drift under sejlads, og 230V drift når båden lægger i havn, sker omskirftningen automatisk, så snart 230V tilsluttes. Kontakt os for yderligere info vedr. 230V drift.

Køleboks til båd

Kompressor køleboks, som anvendes i både og yachten, opnå al den frihed som behøves. Køleboksen monteres i båden eller yachten med det tilhørende monterings beslag. Når båden ligger ved kajen, tages køleboksen let udad monterings beslaget hvorefter køleboksen kan medtages på turen. Strømtilførsel via 12 eller 24V strøm udtag i båden eller yachten.